| Word Klant
allemodellen

Continental’s biologisch katoenen producten

Continental stimuleert actief de groei en uitbreiding van de biologisch katoenen landbouw. Een steeds groter deel van onze producten is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Het uiteindelijke doel is om alle producten te gaan produceren in biologisch katoen.

Continental Clothing Company heeft een licentie van de Soil Association en de Control Union om biologisch katoenen kleding te leveren die valt onder de Global Organic Textile Standard (GOTS). Daarnaast hebben wij een licentie om het Soil Association Organic Standard logo gebruiken voor alle kleding die voldoet aan deze biologische criteria. Alle kleding die onbewerkt (dat wil zeggen zonder bedrukking) wordt verkocht mag dit logo dragen. Maar ook de kleding die wordt bedrukt volgens de biologische standaard mag dit logo dragen op het verkooppunt.

Siol assosiation

Klik hier om ons GOTS certificaat in pdf te bekijken.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof. Kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

De volgende sociale criteria maken onderdeel uit van de GOTS standaard:


• Werknemerschap is op vrijwillige basis

• Geen gedwongen arbeid

• Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief onderhandelen

• Veilige en hygiënische werkomstandigheden

• Geen kinderarbeid

• Betaling van een leefbaar loon

• Geen discriminatie van werknemers

• Geen excessieve werktijden

• Er wordt voorzien in arbeid op regelmatige basis

• Harde of inhumane behandeling van werknemers is verboden

Lees de hele standaard hier

Waarom kiezen voor biologisch katoen?

Katoen is het meest waardevolle non-food landbouwproduct maar wordt tevens world’s dirtiest crop genoemd. Overgeven, verlammingen, incontinentie, coma en zelfs overlijden zijn enkele van de vele bijeffecten waar landbouwers en kinderen onder lijden in ontwikkelingslanden die regelmatig worden blootgesteld aan pesticiden die veelal verboden zijn in het Westerse landen.

Steve Trent, Directeur van de Environmental Justice Foundation zegt: “Meer dan 99% van de katoenlandbouwers woont in ontwikkelingslanden. Pesticiden worden toegepast op mensen die vaak niet kunnen lezen en schrijven en waar de veiligheid geen onderwerp is. Hierdoor lopen zowel de mensen als het milieu grote risico’s. De gevaren waar kinderen en landbouwers aan worden blootgesteld met het doel om onze kleding goedkoop te houden zijn onacceptabel“.

Kijk ook eens op:

www.aboutorganiccotton.org

www.pan-uk.org

www.ejfoundation.org

www.organicexchange.org

Categorieën

Continental

EarthPositive

Salvage

Fairshare

Men

Women

Kids

Unisex

over ons

Over ons

mogelijkheden

Word Klant

contact

Continental Clothing Benelux

Wasaweg 16 c
9723 JD Groningen

Tel: +31(0) 50 318 06 46
Fax: +31(0) 50 313 37 38

info@continentalclothing.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag,
9 uur tot 17 uur