| Word Klant
allemodellen

EarthPositive kleding - Kleding met een lage CO2 voetafdruk

EarthPositive kleding is 100% biologisch met een reductie van 90% CO2 uitstoot. De CO uitstoot is berekend conform de BSI PAS2050 methode en gecertificeerd door de Carbon Trust.

De reductie van 90% is bereikt door een combinatie van biologische katoenteelt, verbeterde efficiëntie in het productieproces en het transport, en het gebruik van groene zonne- en windenergie in plaats van fossiele brandstoffen. Uit berekeningen blijkt dat een EarthPositive T-shirt een besparing oplevert van ongeveer 7 kilo CO2 en een hooded sweater zelfs een besparing van ongeveer 228 kilo aan CO2. Dit zijn echte besparingen bereikt in het productieproces en dus niet door CO2 compensatie.

Soil AssosiationCo2 Footprint

Klik hier om de CO2 waarden van alle artikelen te bekijken.

CO2 voetafdruk

De CO2 voetafdruk van een product is het totaal aan CO2 en andere broeikasgas emissies die vrijkomen tijdens de productie, de distributie, het gebruik en het vernietigen ervan. Broeikasgassen worden zo genoemd omdat ze hitte in de atmosfeer brengen en de aarde opwarmen.

In januari 2008 was Continental Clothing Company het eerste kledingmerk ter wereld dat de CO2 voetafdruk van haar artikelen heeft berekend en het CO2 reductie label op haar artikelen heeft geplaatst. Wij hebben de CO2 voetafdruk van alle producten in de EarthPositive collectie berekend van het katoenveld, het verwerken van het katoen, de confectie, het transport, tot en met de distributie vanuit ons magazijn.

Het CO2 reductie label van de Carbon Trust is een communicatiemiddel gericht op consumenten om de impact op het klimaat van de productie van een product weer te geven én om een duidelijke commitment tot CO2 reductie te tonen.

Categorieën

Continental

EarthPositive

Salvage

Fairshare

Men

Women

Kids

Unisex

over ons

Over ons

mogelijkheden

Word Klant

contact

Continental Clothing Benelux

Wasaweg 16 c
9723 JD Groningen

Tel: +31(0) 50 318 06 46
Fax: +31(0) 50 313 37 38

info@continentalclothing.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag,
9 uur tot 17 uur